Amby Cheneylise – Binnenreis

Storytelling MC Amby Cheneylise neemt je met haar gloednieuwe debuutalbum “Binnenreis” mee op reis door haar persoonlijke leven: van leven in een achterstandswijk met kansenongelijkheid, armoede en generationele trauma naar het zijn van een fulltime zelfstandig maatschappelijk ondernemer en community bouwer. 

Amby is opgegroeid in Delft en Den Haag en woont nu in Leiden. Sinds jongs af heeft ze creativiteit als uitlaatklep gebruikt. In 2018 bouwde Amby, samen met haar partner Amaru, Connect The Dots Movement op, een landelijk muzieklabel en netwerk van muzikanten, schrijvers en andere creatieve makers om op een positieve manier verhalen te delen en te inspireren. Een nieuw geluid genaamd Spirituele Hiphop.

Nu is ze zelf helemaal klaar om haar eigen muziek uit te brengen. Er zijn weinig vrouwelijke MCΒ΄s in Nederland die over deze kwetsbare themaΒ΄s rappen. Met “Binnenreis” werpt ze een blik op haar persoonlijke groei, maar geeft ze ook de boodschap dat niemand alleen in diepe, innerlijke processen staat. Het album is een klankbord voor iedereen die worstelt met zelfliefde, eenzaamheid, zelfacceptatie en het vinden van een balans tussen spiritualiteit en met beide benen op de grond staan. 

Met een mix van rauwe boombap beats en neo-soul melodieΓ«n heeft “Binnenreis” een β€˜catchy vibe met serieuze ondertoon’. Een energieke mix van hedendaagse themaΒ΄s, die je op een luchtige manier aan het denken zet. Op de track “Wie Ben Jij” staat een gastbijdrage van Zoe de Jong en op “Birth Of A Movement” van Yao.

About the author