Benito – omdat et kan

Benito is een veelzijdige artiest, geboren in 1995 in Nijmegen en opgegroeid in Den Haag. Zijn muziek, beΓ―nvloed door stijl iconen als Mac Miller en Tame Impala, is een mix van liefde, psychedelica en zelfreflectie. Met zijn unieke stemgeluid en sterke podiumervaring weet hij moeiteloos te schakelen tussen energieΓ«n, van agressie tot kwetsbaarheid en trance.

De door ThatKidGoran, Moksie Meppie en Benito zelf geproduceerde track “omdat et kan” is zijn nieuwste track en gaat over de angst om niet succesvol te zijn en te worden. Wat het vervolgens met je doet want je wilt bijvoorbeeld voor je ouders willen kunnen zorgen, dat je kinderen later positief naar je gaan kijken, de tijdsdruk en hoe mensen je gaan onthouden als je er niet meer bent. De hook is een counter hierop. ‘Ik zeg als het ware dat ik doe wat ik doe β€˜gewoon omdat het kan’ en omdat ik het wΓ­l doen, die tegenstrijdigheid is een weerspiegeling van hoe ik me soms voel over muziek maken’ aldus Benito. Kai Tseng heeft nog wat toevoegingen op gitaar mogen doen op de track dat tevens ook als een soort van ode aan Mac Miller is.

About the author