Brainpower viert 20 jarig jubileum van “Verschil Moet Er Zijn” en re-released het album op limited vinyl en cassette

Dit jaar bestaat het tweede album van Brainpower “Verschil Moet Er Zijn” 20 jaar. Één van de meest essentiΓ«le platen, die Nederlandstalige hiphop in onder andere Nederland, BelgiΓ« en het Caribisch gebied echt groot heeft helpen maken door meerdere generaties te inspireren.

Tot op de dag van vandaag wordt “Verschil Moet Er Zijn” miljoenen malen gestreamd. Het project bevat onder andere de monsterhits “Dansplaat”, “Voel De Vibe” plus de cult classic “Schreeuwetuit!”.

Dit album belichaamt de zeldzame combinatie van een ongekend groot succes, dat tevens tekstueel en muzikaal geniaal in elkaar zit. Zo brak het destijds alle records en trapte Brainpower hiermee de deur open voor alle rappers die erna verschenen.

De tijdloze klassieker “Dansplaat” stond in totaal maar liefst 37 weken in de charts in de Benelux en het album zelfs 42 weken! 

Exact 20 jaar nadat “Verschil Moet Er Zijn” verscheen, verschijnt er op vinyl een Deluxe CONCERTO Edition aan. Een prachtige gatefold editie met insert op uniek gekleurd dubbelvinyl inclusief een speciaal voor deze set vormgegeven slipmat. Plus twee bonus tracks die nooit eerder op vinyl zijn verschenen!

Het vinyl is in twee verschillende versies te verkrijgen namelijk in de True Classic OG Edition (2 LP Set). Dit is de The Godfather’ Desk Maple Brown & Take The Cannoli Corleone Splatter variant. En je kunt kiezen voor de Platinum β€˜Dansplaat’ Edition (2 LP Set) kiezen. Dit is de OG = Orange Glazed & Brainy Boss Blue Split & Splatter variant. Van beiden edities zijn er 250 genummerde stuks te verkrijgen. Ze zijn te verkrijgen via de Concerto, Platomania webshop en de betere platenzaken of via DM bij Brainpower zelf. Let op het betreft een pre-order en de releasedatum is 30 september. Wanneer je hem DM’t krijg je een gesigneerde variant, maar let op op het moment van schrijven zijn deze bijna op.

Tevens verschijnt de release ook op limited cassette. In vier kleurslagen. Zie hieronder. Op het moment van schrijven zijn deze echter ook vrijwel allemaal verkocht. Je kunt nog een poging wagen om Brainpower op zijn INSTAGRAM account een DM te sturen. De cassettes worden ook via Music On Cassette verkocht.

About the author