De albums “Hart” en “Hard” van Brainpower op limited vinyl

De albums “Hart” en “Hard” kwamen als twee losse albums uit op dezelfde dag: 19 April, 2008.Β “Hart” – een meer melodieuze plaat met gevoelige onderwerpen en “Hard” – een meer traditionele plaat met hardere beats en β€˜brag & boast’ lyricism. Gedeeltelijk geΓ―nspireerd door het dubbelalbum “Stadium Arcadium” van The Red Hot Chili Peppers, wilde Brainpower daarnaast ook de eerste Nederlandse rapper zijn die twee albums op één dag tegelijkertijd uitbracht. En zo geschiedde…

“Boks Ouwe” was een cult-fenomeen: van Nederland via CuraΓ§ao tot aan New York droegen mensen de populaire shirts en tot op de dag van vandaag wordt het refrein overal geciteerd. Beide albums bereikten de Top 20. Andere favorieten van de albums zijn “Als Jij er Niet Bent”, “De Elementen”, “Zonnestraal”, Β “Hart”, “Hard”, “Roeping” en “Wees Niet Bang” met een gastbijdrage van Freek De Jonge.
Op Record Store Day, 23 april 2022, verschijnen ze beiden voor de eerste keer op vinyl en elk in twee verschillende edities gekleurd dubbelvinyl.


Je kunt ze verkrijgen als OG Dope Edition “Hart” op Tony Montana Mansion Colored Double Vinyl en “Hard” op β€˜Blue Sky’ Crystal Meth Colored Double Vinyl of de Brainiac Bars Edition “Hart” op Flamin’ Fire Bars & Smooth Sunset Colored Double Vinyl en “Hard” op F*ckin’ Fuego Bars: More Mic Smoke & Thanos Power Purple Colored Double Vinyl. Hoe kom je er aan? Je kunt Brainpower op Instagram DM’en.

About the author