Dio – Opzij

Velen zullen Dio uiteraard kunnen kennen van onder andere samenwerkingen met The Opposites, The Partysquad of De Jeugd Van Tegenwoordig. Ook bracht de beste kerel onder andere in 2009 zijn debuutalbum “Rock & Roll” uit dat werd opgevolgd door de EP “Computerliefde” in 2011, het album “Benjamin Braafs Festival” uit 2012, het album “De Man” uit 2015 en het album “Venus” uit 2017.

Vervolgens heeft Dio in samenwerking met woordkunstenaar Gerson Main gewerkt aan een hoop tracks. Wat een geheel nieuw album had moeten zijn. Echter werd de laptop waar het album op stond uit de auto van Dio gestolen. Back-ups waren helaas niet aanwezig. Vervolgens verscheen Corona in de wereld en vond Dio geen energie om weer aan nieuw materiaal te werken.

In deze tijd waar Dio last heeft gehad van onder andere een depressie zijn wel de tracks ontstaan die nu op de “Opzij” EP staan. De EP telt vijf tracks en bevat gastbijdragen van Gerson Main en Sherefa Yorks. De producties komen uit handen van Morgan Avenue en Jeremiah Jones.

About the author