Elwin – Donker Licht

De debuut EP van de Haagse rapper Elwin heeft vandaag het levenslicht mogen zien. De EP draagt de titel “Donker Licht” en bevat een zestal tracks die voor deze EP door Elwin zijn geschreven en geproduceerd tijdens het derde en laatste jaar van zijn muziekopleiding. In juni van dit jaar is hij afgestudeerd.

De inspiratie en het uitgangspunt van deze EP is de dualiteit van het leven, waarin donker en licht elkaar in allerlei gedaantes voortdurend afwisselen. Het beste wat je volgens Elwin kunt doen is je overgeven aan het leven, stoppen met vechten en beseffen dat perceptie het scherm is waarop we het leven voor ons zelf vormgeven.

De EP begint op een donkere, wat gefrustreerde toon met het de track “Ego”. Per track wordt de sfeer van de EP qua tekst en muziek steeds iets lichter. Na “Ego” zijn achtereenvolgens te horen “Lang Leven”, “Rook Er EΓ©n”, “Waarde” en “Nooit Meer Alleen” met daarop een gastbijdrage van zangeres Jane. Het zwoele “Ogen Dicht” is het zesde en laatste track en is een meer dan passende afsluiting van het haast poΓ«tische concept van dit eigenzinnige project. De producties zijn afkomstig van Elwin zelf in samenwerking met Max (Racebeats).

About the author