Fakkelteit presenteert: “Blauwe Lava” releaseparty (comic & bijbehorende soundtrack)

Op woensdag 22 november presenteert Fakkelteit vol trots de release van “Blauwe Lava”. De afgelopen maanden hebben de jongeren van Fakkelteit, onder het toeziend oog van Rico, nauw samengewerkt met kunstenaar/ontwerper Laurens van Walbeek, producer De Grijze Muis (Grey Mouse) en rapduo Rime Riche. Het resultaat is een tweedelige comic Γ©n soundtrack. Tijdens deze bijzondere avond wordt de soundtrack live uitgevoerd en komt de comic tot leven. De strip is gebaseerd op de verhalen van de deelnemende jongeren van Fakkelteit. Tijdens het proces zijn interviews afgenomen met de deelnemers, waarin hun persoonlijke verhalen zijn verwerkt in het verhaal. Omdat het om een comic gaat, is er een fantasierijke versie van het verhaal gecreΓ«erd, met respect voor de echte verhalen. In de strip komen thema’s aan bod zoals het overwinnen van angsten en streven naar zelfvertrouwen.

De jongeren van Fakkelteit transformeren in de comic en op de soundtrack tot superhelden en schurken, waarbij voortdurend een strijd woedt tussen goed en kwaad. Ondertussen vormt een vulkaan een grote bedreiging voor de stad Zwolle. De straten liggen bezaaid met blauwe lava, waardoor de jongeren worden gehinderd om hun eindbestemming te bereiken: Hedon. Liefhebbers van comics en hiphop worden tijdens deze avond op hun wenken bediend: er zijn optredens van de jongeren van Fakkelteit, Rime Riche en De Grijze Muis. Laurens van Walbeek verzorgt de visuele aspecten, en Pivo zal als host van de avond fungeren.

Bovendien krijgt elke bezoeker van de release party de tweedelige comic gratis mee naar huis. In de comic is een QR-code opgenomen die verwijst naar de soundtrack, zodat bezoekers direct thuis kunnen nagenieten en de soundtrack kunnen beluisteren. De deuren van Hedon openen om 20:00 uur en de toegang is gratis. “Blauwe Lava” is een gezamenlijk project van Studio Laurens van Walbeek, Clizzay’s World, Rime Riche en De Grijze Muis, in samenwerking met Fakkelteit en Travers Welzijn. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie, dat deelname aan cultuur stimuleert.

Klik hieronder op de flyer voor meer info omtrent het event. De eerste single en tevens de titeltrack “Blauwe Lava” met Rime Riche, Blauwe en Donutcare is hier te beluisteren.

About the author