“FreeVerse” het nieuwe woordkunstige hiphop evenement in Rotterdam

In een tijd waar hiphop steeds minder diepgang heeft en de positieve kwalitatieve boodschap ver te zoeken is vond de organisatie achter het event “FreeVerse” het tijd om inhoudelijke en woordkunstige hiphop een podium te bieden. Zeker met de huidige trend van gewelddadige drill muziek is er steeds minder variatie, creativiteit en originaliteit in de mainstream te vinden. Ze zien dat gemeentes en overheden klagen over de teksten over ‘steken’ en andere geweldplegingen terwijl dezelfde muziek wel door de gevestigde instituten in de muziekindustrie en radio/tv wereld gedraaid worden. Dus in plaats van met vingers te wijzen en te klagen wil de organisatie het goede voorbeeld geven door te laten zien dat er ontzettend veel positieve, inhoudelijke, authentieke, originele en intelligente rappers in de Nederlandstalige hiphopwereld te vinden zijn. “FreeVerse” staat voor de elementen ‘freestyle’ en ‘verses’.

Naast een geprogrammeerde line-up bestaande uit Kaascouse, Mon, MC DRT, Roxmana & Pazoda, Rickz & Monkie en Christopher Blok is er bij ieder “FreeVerse: evenement een conceptuele rapbattle. De eerste editie is geΓ―nspireerd op het groot Nederlands dictee met een heuse letterlijke taalstrijd om te kijken wie er nou het beste in de Nederlandse taal is met Nederland vs. BelgiΓ«! Na de battle is het tijd voor het freestyle improvisatie gedeelte waar artiesten, op basis van interactie met het publiek, opdrachten geven zodat je er honderd procent zeker van kunt zijn dat er improvisatie bij komt kijken. Hierbij kun je denken aan woorden die door het publiek worden gegeven, voorwerpen uit het publiek, een beroep + locatie en nog veel meer diverse leuke ‘De Lama’s’ achtige improvisatie opdrachten.Β 

Tijdens iedere editie van het evenement zullen er andere kunstvormen die er tentoon zullen worden gesteld en geΓ«xposeerd. Tijdens de eerste editie zullen er schilderijen, artwork, merchandise en fysieke producten van de artiesten die op de line-up staan worden verkocht. Ook zal Romeo Nocturnal live kalligrafie tekenen op aanvraag. Kortom het wordt een hiphop-spektakel van jewelste.

Wil je er ook bij zijn? Dat kan! Tickets zijn voor € 16,- inclusief servicekosten verkrijgbaar via deze link. De locatie is Heilige Boontjes, Eendrachtsplein 3, 3015 LA Rotterdam.

Β 

About the author