Grey Mouse – 22:22

Grey Mouse is een sample based beatmaker uit Zwolle. Zijn creaties bevatten jazz en soul invloeden uit de jaren β€˜70, omgevormd tot lo-fi hiphop beats met underground boombap vibes. De sound van Grey Mouse wordt gecreΓ«erd door diverse samplers, waaronder de Roland SP404, 606 en 808. Daarnaast gebruikt hij de Teenage engineer PO33KO en de Koala Sampler op zijn iPad. Als daw gebruikt hij Native Instruments Machine en Logic Pro X.

Zijn creaties deelt hij graag met de rest van de wereld. Zo post Grey Mouse regelmatig beats op Instagram met acapellas van bekende rappers zoals Westside Gunn, Mach Hommy en MF DOOM. Hierdoor zijn mooie samenwerkingen ontstaan met o.a de Canadese rapper Funk Lo en A.M Early Morning (bekend van samenwerkingen met Raz Fresco en Nicholas Craven). Op 9 juni 2023 hebben Funk Lo en A.M. Early Morning het album “Connection Bijouterie” uitgebracht waarop ook een beat van Grey Mouse te horen is.

Vandaag bracht hij om 22:22 uur zijn debuut beattape “22:22” uit vol met heerlijke instrumentalen. Checken doe je hieronder!

About the author