Groen Genoeg – Alle Markten

Meetjeslandse Groen Genoeg komt harder en zachter dan ooit tevoren. Het tweekoppige hiphopcollectief Groen Genoeg, bestaande uit Beatboer Tony en Henny Genoeg, heeft een kersvers album op de streek losgelaten. ‘Had je mij 5 jaar geleden gezegd dat ik rapper ging worden, en al ongeveer 30 nummers zou hebben uitgebracht, zou ik met je gelachen hebben’ aldus Henny Genoeg.

Groen Genoeg ontstond op vraag van Beatboer Tony, waarbij hij jeugdvriend en niet in rap geΓ―nteresseerde Henny Genoeg vroeg om een tekst te schrijven op zijn eerste probeerselbeat. Tony was al langer thuis in de muziek, maar dan als Tony Hoffman, waarmee hij nog steeds techno produceert en platen draait. Maar hij wilde iets nieuws proberen. Hun eerste track “Hey Dokter” was verrassend en spannend waardoor ze bleven proberen. Zo bouwde ze de ene probeersel na het ander totdat ze ineens een hele hoop materiaal hadden zonder eigenlijk te weten wat ze ermee gingen doen. Zo schreven zij ons inΒ voor een wedstrijd van Hip Hop Hooray om eens te testen of ze nu eigenlijk echt muziek aan het maken waren. De moeilijkste opgave was een naam verzinnen. De naam “Groen Genoeg” won het uiteindelijk van “Tsjernobyl Boys” en “Ruk Geluk”. Na wat paniekaanvallen en slapeloze nachten was het aan ervaring loze Henny om zich te bewijzen. Buiten wat kniegeknik en de microfoon verkeerd vasthouden viel het allemaal best mee en werden ze zo ook geselecteerd als één van de winnaars. De prijs was een optreden tijdens een evenement van HHH. Wij zijn Hip Hop Hooray nog steeds dankbaar voor deze duw in de rug!

Na hard werk, bloed, zweet, tranen en veel jonko’s, stellen zij “Alle Markten” voor. “Alle Markten” is een verzameling van totaal verschillende thema’s die ze op één of andere manier toch samen hebben gekregen en versmolten tot een muzikale reis door de kleinverdeelde vlaktes van hun Meetjesland. Van eerbetoon voor Eddy Wally tot pitta bestellen bij Izmir, van een boze voicemail door een vriendin tot het verwekken van de zoektocht naar de Ronny der Ronnys, de Ronnylimpics en zoveel meer. Laat u verrassen door een ietwat gegroeid Groen Genoeg dat zo stilaan en beetje bij beetje de muzikale wereld aan het ontdekken en beleven is. Tijdens deze leerrijke ontdekkingsreis vol toevalligheden waren sommige mensen cruciaal om het niet op te geven, waarvoor de mannen zeer dankbaar zijn.

Neem de mannen vooral niet te serieus, want dat doen zij zelf ook niet. ‘Dus samengevat: β€œAlle Markten” is een verzameling van verzen die met kunst niets te maken hebben, rijmelarij zouden we het kunnen noemen’ aldus Groen Genoeg.

Zo is het gras nog steeds groener aan de overkant maar dat van ons blijftΒ  “Groen Genoeg”!

About the author