Jiri – Lost In Space

β€œLost In Space” is het eerste project van opkomend artiest Jiri, met een vijftal tracks van de hand van de Antwerpse producer Anders. Wanneer je de tracks op deze EP samenvoegt krijg je een beeld van Jiri’s visie op de maatschappij en hoe hij er zich wel of niet in thuis voelt. De titel van de EP geeft in een oogopslag de uitkomst van deze persoonlijke zoektocht.

β€œLost In Space”, de gelijknamige titelsong van deze EP, gaat over een herkenbaar gevoel: de onvermijdelijke eenzaamheid van een menselijk bestaan op onze planeet. Het gaat over de zoektocht naar een doel in het leven, de evenwichtsoefening tussen hulp nodig hebben en het liever zelf doen, en het soms niet meer weten. De track β€œIn De Rain” gaat over Jiri’s jeugd. Een donkere periode waarin hij weinig vrienden had en nauwelijks contact had met zijn familie. Ook in deze track kun je tegen herkenbare feiten aanlopen. Hoe meer men wegloopt van problemen, hoe meer ze opstapelen.

β€œTen Toes Down” is een track in samenwerking met Yung Mutte, is een zinsspeling naar het Vlaamse gezegde ‘met beide voeten op de grond blijven’, maar kan ook gezien worden in zijn originele betekenis: 100% toegewijd zijn aan een doel. Het hedendaagse patsergedrag is niet besteed aan de twee jonge artiesten, die de handen in elkaar slaan om met dit project een verfrissende kijk te brengen op wat het betekent een hiphopartiest te zijn.

De track β€œZo Snel” gaat over het nu. De titel verraadt het al, de tijd vliegt, en de blik op de realiteit kan snel omslaan. Wanneer stress en druk op de schouders wegen, is reflecteren en de tijd nemen soms de enige oplossing. β€œRust”, de laatste track op deze EP, is dan de volgende stap. Soms heb je geen kracht meer om door te gaan, maar juist dan is het belangrijk om je rust te zoeken, dat is de boodschap.

De EP is hieronder te beluisteren.

About the author