Rian Snoeks – VLINDERS IN DE HEL

Rian Snoeks heeft zijn eerste langspeelplaat uitgebracht genaamd “VLINDERS IN DE HEL”. In 2020 bracht hij zijn debuut EP “Ondanks Alles” uit dat werd opgevolgd door de EP “NOODZAAK”. Het nieuwe album betreft een intieme inkijk in zijn wereld, en doet dat met kenmerkende, rauwe eerlijkheid. “VLINDERS IN DE HEL” staat voor: lichtpuntjes in de duisternis. Het is een donker, poëtisch rapalbum dat je door de duisternis zal sleuren maar je onderweg ook hoop en veerkracht aanreikt. 

Op de openingstrack “KLAPROOS” hoor je een begeleidende celloingespeeld door Rians broer, Simon Snoeks. De enige andere gastbijdrage staat op laatste track op het album. Op “DRUMS” levert niemand minder dan JAZZ BRAK (¼ van de formatie STIKSTOF), een vaste waarde in het Belgisch hiphoplandschap. Je kent hem van alle STIKSTOF albums en van klassiekers als “GELE BLOKKEN” en “FRONTAL”. 

Hoe kwetsbaar Rian zich bij momenten als “DUN IJS”, “DRIJFHOUT” en “GEEN STER” ook opstelt, op powertracks als “STORM”, “CARROUSEL” en “DRUMS” toont hij vuur en strijdlust. Het project is een emotioneel geladen rollercoaster, vakkundig verwoord met verwijzingen, woordspelingen en dubbele bodems. Met momenten persoonlijk en intiem à la Brihang, dan weer hard en recht voor de raap als een Zwangere Guy. De tracks zijn geproduceerd door Remi de Roeck alias Anders.

About the author