Sherr – Product Van De Jeugdzorg

Spoken word-artiest en rapper Sherr heeft haar debuut EP “Product Van De Jeugdzorg” uitgebracht. Een β€˜uitlaatklep voor grote misstanden’ en een muzikale samenstelling van persoonlijke ervaringen binnen en rondom de jeugdzorg. Naast haar eigen verhalen en (opgekropte) gevoelens die zij vol emotie voordraagt, gaan haar teksten ook over situaties binnen de jeugdzorgcultuur die belicht worden vanuit verschillende invalshoeken. Thema’s zijn onbegrip, onzekerheid en hokjesdenken. Met haar EP wil Sherr de jeugd, hun ouders en hulpverlening bereiken om de afstand tussen deze drie doelgroepen te verkleinen. 

‘Ik wil de mensen die zich herkennen in de teksten een hart onder de riem steken en de mensen die zich juist niet in de teksten herkennen zich bewust laten maken over wat er kan spelen binnen de jeugdzorg.’

Uiteindelijk hoopt Sherr dat er gesprekken ontstaan tussen jeugd, ouders en hulpverlening om samen progressie te boeken.Β Progressie is overigens de naam van haar eerstvolgende project. De beats zijn geproduceerd door Andyr, LuFye en JahanBaxter.

About the author