Steven H – Zijn Allergrootste Successen

Rap in het West-Vlaams. Goudeerlijke teksten met plaats voor een lach en een traan. Uitzinnige liveshows gebracht in maatpak. Dat is in een notendop waar Steven H voor staat.

De teksten van Steven H gaan over het leven van alledag en de tegenslagen die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. In zijn muziek zijn elementen te horen van pop, rock, noise, industrial, jazz, avantgarde, metal en het Vlaamse levenslied. Zijn nummer “‘T Zit Tegen” groeide uit tot een ware undergroundklassieker en wordt steevast luid meegebruld.

De vraag keert terug na elkΒ Steven H optreden terug: ‘Ben je daar eigenlijk al lang mee bezig?’ Het antwoord: ‘Toch 18 jaar.’

Hoog tijd dus om eens terug te blikken. Daarom verscheen zijn compilatiealbumΒ “Zijn Allergrootste Successen”, een verzameling van de beste Steven H tracks van 2005 tot nu toe, aangevuld met enkele bonustracks. De gastbijdragen komen van DDW, Ouwe Zak, De Korte Zotten en Crampcat. Ook is het album op fysieke cd verschenen. Zo hebben de mensen die aan de merchtafel luid verkondigen dat ze wel iets willen kopen, maar geen cassette- of platenspeler hebben geen excuus meer. De CD is HIER verkrijgbaar.

About the author