“The Telepathy Sessions” van AMO-LAB fysiek verkrijgbaar via Dutch Gems

Dutch Gems heeft deze maand het zesde deel van de NL hiphop legacy serie gepresenteerd, namelijk “The Telepathy Sessions” van AMO-LAB. De release betreft een eerbetoon ter nagedachtenis aan de legendarische Amsterdamse DJ en producer DJ Precise. De plaat is op zijn verjaardag (27 september) uitgebracht en samengesteld door Rollarocka (aka Shyrock aka Maikal X) en Brainpower.

Borana Mario Ashine aka DJ Precise was een sleutelfiguur binnen de hiphopscene, zowel voor als achter de schermen. Hij produceerde tracks voor onder andere Rowdy, Shockwave, The Proov, Brainpower, E-Life en nog vele anderen. Samen met Rollarocka vormden hij halverwege de jaren ’90 de formatie Amo-Lab en brachten ze een aantal tracks uit, onder andere op de legendarische “This Is What You Want” compilaties. Zijn studio in Amsterdam was in de jaren ’90 een broedplaats van talent. Onder andere voor Anonymous en G-Boah toen zij net de transitie maakten van de groep Secret Recipe naar Postmen en hun eerste trackl uitbrachten in 1996. Het was DJ Precise die voorstelde om Shyrock eens een paar refreintjes te laten doen, wat uiteindelijk resulteerde in het legendarische “Documents” album uit 1998.Β Β 

De tracks “Road Dawgs” en “New Days” van Amo-Lab kwamen ook in ’98 uit op eigen beheer op vinyl via een Belgische platenwinkel. De b-side “Action Reaction” stond op de cd van het β€˜Brooklyn naar Breukelen’ boek en is nooit eerder op vinyl verschenen. Reden genoeg om deze golden era classics nog een keer aan te bieden voor de collectors als deluxe 10 inch release.

Deze plaat bevat drie van hun beste tracks op 10 inch blauw vinyl, de cover art is gedaan door AZHQone en full color insert met het originele artwork die ooit voor hun album was bedoeld, gemaakt door Mark Sokpolie.

Het is een grote eer voor Dutch Gems om het te mogen uitbrengen. De opbrengsten van deze release gaan tevens naar de familie van Borana.Β Je kunt een exemplaat via de Bandcamp pagina van Dutch Gems bestellen. Maar wees er vlot bij, want er zijn maar 200 stuks verkrijgbaar.

TRACKLIST:

A1 – Road Dawgs

A2 – New Days

B1 – Action Reaction

B2 – Action Reaction (Instrumental)

About the author