Urbz – Sin City

Na de goed ontvangen singles “Niet Mijn Zaak Deel 2” en “Noordside Dingetje” presenteert Urbz zijn langverwachte album. Als geen ander is Urbz bekend met het nachtleven in Amsterdam en zo ook met de transformatie van de stad Amsterdam naar Sin City. 

In retrospectief verteld Urbz over een onstuimige fase in zijn leven. Dit ging vaak gepaard met feesten, alcohol, vrouwen, afterpartys, maar ook met hangovers the day after en de overgebleven bijkomende schade. Tijdens deze ervaringen ontstond ook de naam “Sin City”. “Rond een bepaald tijdstip rondom jaren ’10 gelden er andere wetten in het nachtleven van Amsterdam” aldus Urbz. De lijnen tussen de maatschappij vervagen. “Zo sprak je bij Café San Francisco met zowel de harde kern van de Hells Angels, alsmede elite bankieren van de beurs”.

Daarnaast verteld het een verhaal van een jongen met enorm veel ambitie om fulltime bezig te zijn om zich te laten gelden in de hiphop. De innerlijke strijd zorgt voor enkele emotionele momenten en afscheid nemen van deze periode, maar ook het pseudoniem genaamd Urbzinjesystem. 

Het album bevat producties van onder meer Freshy Jazz Productions, Knify en Nixon Silva. Op het album staan gastbijdragen van onder andere Jewbacca, Ced Revino, Lionel Misidjdan en Genesis Tafari. 

About the author