Brainpower gaat de theaters in met “THE STORY OF HIP HOP”.

In een bijzonder college vertelt Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de hiphop cultuur. De theatertour start op 13 oktober in Amsterdam en loopt tot en met 12 mei 2023.

Aan de hand van vele essentiΓ«le fragmenten (in beeld geluid) maakt Brainpower, samen met DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor hiphop en haar cultuur. Dit college behandelt het ontstaan van hiphop, de invloeden uit talloze genres plus het verhaal van iconen als Run DMC, Public Enemy, Tupac & Jay-Z tot aan Eminem en Kendrick Lamar. Brainpower neemt je mee van de recreatieruimte van Kool Herc in de Bronx in de jaren ’70 tot aan de recente Halftime show van de Super Bowl 2022 in LA, waar onder andere Dr. Dre, 50 Cent, Snoop Dogg en Eminem een optreden verzorgden.

In zijn carriΓ¨re van 25 jaar bracht Brainpower tot nu toe 96 singles en 10 albums uit, scoorde hij onder meer de monster hits “Dansplaat”, “Vlinders” en “De Vierde Kaart” en had hij zelfs in Amerika met de track “All The Same” een College Rap Radio Top 5 notering.

Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute Legend in the game. Wil je er bij zijn? Check dan hieronder alle datums en locaties waar hij college zal gaan geven.

About the author