De 30 dopeste Albums/EP’s van 2022 volgens de POKOE Hiphop Magazine redactie

We naderen het einde van het jaar 2022. En we horen je al denken… ‘uh o nee niet weer een lijstje, weer een opsomming of overzicht’. We weten dat iedereen er inderdaad op het moment mee wordt dood gegooid. Echter hebben we er ons toch even aan gewaagd, want wat was 2022 een productief hiphopjaar zeg! Zoals jullie weten richt POKOE Hiphop Magazine zich alleen op releases van Hollandse of Belgische bodem. En toch zijn er met regelmaat erg veel dope albums, EP’s en tracks uitgebracht. We hebben het er maar druk mee om alles bij te kunnen benen. Big up aan alle artiesten en producers. Keihard gewerkt dit jaar en zet die lijn door. De hiphopcultuur bruist en leeft en dat is belangrijk.

Wij hebben gepoogd om een lijst op te stellen met de dertig vetste releases van 2022. Uiteraard zijn er buiten deze dertig nog meer kwalitatieve releases geweest en zal niet iedereen zich in deze lijst kunnen vinden, maar dit is wat wij de dertig dikste platen vinden van het jaar.

Het is ook niet mogelijk om binnen deze dertig een rangschikking te maken op wat nou de beste plaat is. Het is immers ook geen wedstrijd. We besparen je ook verder enige uitleg, omdat we vinden dat je deze releases gewoon zou moeten checken en pompen door de speakers.

About the author