IMPROVERSUM, waar freestyles een sport zijn, maar ook een belangrijk deel van de cultuur uitmaken

In 2020 bestond de formatie IMPROVERSUM uit een zestal leden. De formatie bestond uit gerespecteerde emcees uit Nederland als Def P, MC DRT, McGyver, MoDeezy, Rickz en Surya. Het betrof niet zomaar een formatie. Deze mannen zijn de rijmkunst vaardig en maakte er een sport van om zoveel mogelijk te improviseren en direct uit het hoofd te spitten, vandaar de naam IMPROVERSUM.

In 2020 brachten zij het album “Ongeschreven Regels”. Een tien tracks tellende plaat waar de leden uit het hoofd ongeschreven bars hebben gespit over producties van Dopaganda, Lucifer en OBSRVR. Onlangs is het album ook op zeer gelimiteerde vorm van vijftig stuks op cassette verschenen. Het album is geremasterd en bevat drie bonus tracks met producties van Ra-Chi, Pita en Dopaganda. Je kunt als je snel bent nog een exemplaar bemachtigen in de webshop van Finesse Records.

Hieronder is een mini documentaire uit 2020 te bekijken. Zeker de moeite waard om het gehele proces en de gedachtegang achter het project mee te krijgen. Ook kun je hieronder het album exclusief bonustracks beluisteren.

Anno 2023 staat IMPROVERSUM ook weer on stage. Zo kun je ze de aankomende tijd in actie komen bewonderen tijdens de “DOSSIER BOOMBAP” avonden. Wel met een aanpassing. Def P en Surya maken inmiddels helaas geen deel meer uit van de formatie, maar er zijn wel twee zwaargewichten in de vorm van Christopher Blok en Insayno aan toegevoegd. Ook de vrouwelijke emcee Roxmana zal een duit in het zakje komen doen. Zie hieronder de actuele speeldata!

About the author