Middenweg – Vrijheid

Het hiphopduo Middenweg brengt vandaag hun nieuwe album uit, genaamd “Vrijheid”. Het is de opvolger van hun eerste album “Vrede, Land & Cultuur” uit 2022. Het duo, bestaande uit rapper Marvin Adam en producer Lucas De Gier, is weer terug met een zestien tracks tellend album met als hoofdthema Vrijheid. 

‘Het is ons opgevallen dat vrijheid niet meer zo vanzelfsprekend is. Tijdens de corona-jaren hebben we dat gemerkt en nu ook met alle oorlogen die steeds dichterbij komen. Wij willen mensen inspireren om hun vrijheid te claimen. Niet alleen op politiek gebied, maar ook persoonlijk. Neem de vrijheid om het leven te leiden dat je zelf wilt’ aldus Marvin over waarom het thema zo belangrijk voor hen is. 

Lucas voegt eraan toe: ‘In de muziek hebben we ook meer vrijheid genomen. Als Hiphop producer heb ik muzikale uitstapjes gemaakt op het album die ik normaal niet zou doen. En Marvin is in zijn teksten meer open en kwetsbaarder dan voorheen. We hebben elkaar echt uitgedaagd om nog meer van onszelf te laten zien’.

Op het album staan samenwerkingen met RFx, Frans Reichardt, St.Van, TimmiTjon, Abby Buddingh’, Woord Omhoog en Angelina Amy. Het album is tevens ook op gelimiteerde cassette verschenen en te bestellen bij AppleDizzle Records of te koop bij de Middenweg shows.

About the author