Rosa Ana, Nosa & Soulution – GOLDEN HOUR

Met trots presenteren Rosa Ana, Nosa en Soulution het album “GOLDEN HOUR”. Het album telt een zevental tracks, waarvan er geen één onder de drieΓ«neenhalve minuut komt. Waardoor je volwaardige tracks kunt verwachten. Het is een bijzonder muzikaal project met kwetsbare onderwerpen die de drie bezig gebben gehouden. Producer Soulution heeft letterlijk alles uit de kast getrokken om zijn gevestigde sound (als vaste producer van Fat Windjacks en zijn internationale projecten met onder andere Edo G, Talib Kweli, Bahamadia enzovoort) te ontwikkelen. ‘In Nederland noemen mensen mij vaak de Alchemist of DJ Premier van NL, maar ik ben ook opgegroeid met Dilla en Pete Rock aldus Soulution. ‘Die kant was ik meer naar boven aan het halen in mijzelf om mij muzikaal te blijven uitdagen. En precies in die periode kwamen Nosa en Rosa Ana naar mij toe met de vraag of ik een album wilde produceren voor hun. Dat was natuurlijk een no-brainer voor me.’

Nosa en Rosa Ana zijn geen vreemden van elkaar. Op het album “Novi” (de cult hiphop classic uit 2016 van Nosa en producer Nikes) is Rosa Ana als gast MC te horen op de track “De Tijd / Het Tij”. Deze track wakkerde het vuur weer aan in Rosa Ana. Sinds haar veel bekeken 101BARZ sessie uit 2005 werd het rond 2012 iets stiller rond RA. Maar stil zitten deed ze zeker niet. Ze bleef in de weer, bleef schrijven en was af en toe te vinden met Spoken Word op het podium en verscheen bijvoorbeeld ook met bijdragen op het album “De Opstand” van de Zaanse formatie Zolarsem. De samenwerking met Nosa voelde zo natuurlijk dat ze besloot Nosa te benaderen om samen een project te doen.

Nosa was inmiddels een Fat Windjacks album verder en bezig met het schrijven aan tracks van de nieuwe Fat Windjacks plaat, waarin hij uiteraard ook heeft samengewerkt met Soulution. Het idee om samen een project te doen sprak Nosa meteen aan. β€˜Een groep met een mannelijke en een vrouwelijke mc in Nederland is er nog niet echt. Dat alleen is al uniek en onze stemmen matchen zo goed samen‘ aldus Nosa.

Nosa besloot dat als ze dit project aan zouden gaan en dat Soulution de beats moest verzorgen en die keuze bleek de juiste te zijn. Alles viel op z’n plek. Voormalig Zo Moeilijk producer en beste vriend Nikes geloofde meteen in dit project en hij bood zich aan om alles te mixen en zelfs de mastering te verzorgen! De uitkomst is dit muzikale album waar sterke en tegelijk kwetsbare onderwerpen behandeld worden als scheidingen, het opvoeden van kids, geloof, liefde of porno, voor jezelf kiezen of jezelf verliezen in de waan van de dag.

β€˜We hebben niet alle antwoorden maar mensen mogen weten dat ze niet de enige zijn die af en toe worstelen met het leven’ -Soulution

Het albums is onder de vlag van CULT-Recordings verschenen en hieronder te beluisteren.

About the author