Vudu Cru – Vudu Cru

Vudu Cru betreft een nieuw duo bestaande uit de uit BelgiΓ« afkomstige Joost Hoekaf en de uit Nederland afkomstige Dean Bowen dat is ontstaan uit een vriendschap waarin de passie voor poΓ«zie en hiphop de bouwstenen vormen. Na jarenlange vriendschap tussen de twee deskundig schrijvers gebeurde het onvermijdelijke en stampten ze een hiphopproject uit de grond.

Creatief schrijver en rapper Joost Hoekaf is ondertussen geen onbekende meer in de hiphopscene dankzij culthit “Kannabiskrijger”, meerdere EP’s onder eigen naam en zijn bijdrage aan het debuutalbum van Roedel. Zo kon hij genoeg buzz in de scene en in de media creΓ«ren om met zijn muzikaal talent een groter publiek te bereiken.

Dean Bowen is dichter en performer en stadsdichter van Rotterdam voor 2019 en 2020. In 2018 debuteerde hij met zijn bundel “Bokman” en dat leverde hem direct een nominatie op voor de C. Buddinghprijs. Eerder publiceerde hij al in diverse literaire tijdschriften, zowel online als offline, en gaf hij performances in binnen en buitenland. Door zijn bevlogen voordrachten won hij in 2015 de SPOKEN Award, categorie poΓ«zie.

De gebundelde krachten in Vudu Cru resulteren in een gelijknamig hiphopalbum met innovatieve producties en gelaagde teksten met thema’s over identiteit, reflectie en cultuur en bestaat uit een tiental tracks. Voor de track “Parisienne” is tevens ook een bijbehorende videoclip te bekijken.

About the author