DJ, MC en heel veel vuur. K!D SUBLIME gaat vlammen!

Tijdens zijn jeugd bevond hij zich middenin de muziek. Zijn grootouders en ouders pompte thuis een diversiteit aan stijlen door de boxen. Muziek werd hem met de paplepel ingegoten. Van Frank Zappa, tot Miles Davis, James Taylor tot zelfs Bach. In zijn tienerjaren speelde hij als drummer in een punkband, maar kwam ook in aanraking met draaitafels en hiphop. Dit werd uiteindelijk de basis en veilige haven van producer en DJ K!D SUBLIME. Zo is hij ook werkzaam geweest in de FAT BEATS Recordstore, waar hij zich waande tussen het het goddelijke vinyl.

In 2001 bracht hij zijn eerste 12 inch “Tea For Two” uit en vanaf dat moment ging het los. Hij werd getekend bij Rush Hour, Kindred Spirits, BBE en JazzySport en daar bouwde K!D langzaam aan zijn discografie.

Nu 20 jaar later heeft hij veel de wereld over getourd en met talloze zangers en emcees gewerkt en worden zijn platen wereldwijd door bekende DJ’s gedraaid. Maar ook produceert hij flink wat beats voor internationale artiesten.

Los van dat alles is hij ook bezig geweest met twee super dope albums. Over een paar maanden zal hij zijn solo album “Dosty Vingers” uitbrengen. Het album zal via het Japanse label JazzySport worden uitgebracht en op vinyl verschijnen. Naast vinyl verschijnt het ook op de online kanalen en kun je middels een code op de plaat zelf ook de instrumentalen beluisteren. K!D is op het album zowel als MC als producer te horen.

Wij van Pokoe Magazine hebben de eer om alvast twee exclusives van het album te laten horen. Je kunt de titeltrack “Dosty Vingers” en “Gooi Die Strings Op” hieronder beluisteren. Het album bevat soulvolle rauwe producties en K!D spit alsof hij nooit anders heeft gedaan. Stiekem hebben wij namelijk al wat meer kunnen horen. Een heel dope geheel en zeker een plaat om naar uit te kijken!

En uh.. wat is dat tweede project dan? K!D komt met een verzamelplaat met allemaal Nederlandse underground artiesten. Denk aan namen zoals Dookie, $KEER&BOO$, Hairo, SKEDEL, Fat Windjacks, Ome Guus, SKAV en meer. We moeten even geduld hebben, maar dan hebben we ook wat. Maar voor nu alvast twee dikke exclusives voor je. Ram op die play knop… “Let’s get them” zou K!D SUBLIME zeggen.

K!D SUBLIME – Dosty Vingers
K!D SUBLIME – Gooi Die Strings Op

About the author