PODCAST: Sporen met Adje & Reverse

“Sporen” is de Nederlandse muziek-podcast waarin artiesten hun nummers uit elkaar trekken en de luisteraar spoor voor spoor meeneemt door de verhalen achter de muziek.Β  In elke aflevering neemt host Vincent β€˜Venz’ Reinders je aan de hand in een muzikale ontdekkingsreis door de verhalen die schuilgaan achter één track. Van belangrijke kantelpunten, naar inspiratiebronnen waaruit ideeΓ«n vormde, Tot het uiteindelijke slotakkoord.

Julmar Simons aka Adje is één van de hoekstenen van de Nederlandse hiphop. We leerden hem begin jaren 0 kennen via THC. Toen nog als Ado’nis, die zichzelf even later, vol zelfvertrouwen, als de Trots van Amsterdam presenteerde. Inmiddels heeft hij vijf solo-albums op zijn naam, waarvan de eerste en laatste zijn geproduceerd door zijn jeugdvriend en later huisgenoot Reverse. Van de Partysquad en de Opposites tot recenter Josylvio en Bizzey: iedereen wil Adje op z’n single. Met zijn halfbroers Hef en Crooks maakte hij twee “Boyz in de Hood” mixtapes, en dankzij Adje’s bijdrage op “CoΓ±o” werd dit een wereldhit, met meer dan 100 miljoen streams.

Het talent van Reverse bleef ook niet onopgemerkt, na vele hitsingles hier, waaronder “Ik Neem Je Mee” met Gers Pardoel, dat de populairste Nederlandse top 40 hit ooit werd, ging hij het proberen in Amerika, om in de studio te werken met onder meer The Dream, Jennifer Lopez en Chris Brown. Zijn werk met Tamar Braxton leverde Reverse zelfs een Grammy nominatie op.

Samen met Reverse stond Adje ook nog eens aan de wieg van de carrières van protégés Idaly en Cho. In deze aflevering van Sporen duiken we in een track die je al meer dan 10 jaar hoort in vele clubs en op menig festival: Hele Meneer.

About the author