PODCAST: Sporen met Jiggy DjΓ© & Terilekst

“Sporen” is de Nederlandse muziek-podcast waarin artiesten hun nummers uit elkaar trekken en de luisteraar spoor voor spoor meeneemt door de verhalen achter de muziek.Β  In elke aflevering neemt host Vincent β€˜Venz’ Reinders je aan de hand in een muzikale ontdekkingsreis door de verhalen die schuilgaan achter één track. Van belangrijke kantelpunten, naar inspiratiebronnen waaruit ideeΓ«n vormde, Tot het uiteindelijke slotakkoord.

Vincent Patty aka Jiggy DjΓ© staat inmiddels bekend als de directeur van de grootste hiphoplabels in Nederland, Top Notch en Noah’s Ark. Aan het begin van de jaren 0 maakte hij twee albums met zijn groep D.A.C. (De Amersfoortse CoΓΆperatie).Β 

In 2006 verscheen zijn door Terilekst geproduceerde debuutalbum “Noah’s Ark”, als kickstart van het gelijknamige label waar later artiesten als Hef, Kraantje Pappie, Sor en S10 op doorbraken. Met producer/rapper Terilekst en rapper Tenshun vormde Jiggy later nog Kohfie Konnect en met Sticks, Winne en Dr. Moon de supergroep Great Minds.

Jiggy & Terilekst nemen ons in deze aflevering mee door het verhaal achter het haast profetische Positivisme.

About the author