DE KENNISMAKING: De Krachten Samen

De achtste editie van het item β€œDE KENNISMAKING” is een feit. In dit item worden vragen gesteld aan met name opkomende hiphopartiesten om zo een beter beeld te krijgen waar zij vandaan komen, wat zij hebben gebracht aan releases, waarmee zij nog gaan komen en wat bijvoorbeeld hun drive is om releases te brengen. In deze editie komt de formatie De Krachten Samen uit Breda voorbij.

De Krachten Samen, vanwaar de naam en hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?

Wij zijn De Krachten Samen in het kort DKS bestaande uit Jules, Eggs en producer RootingRecords. De naam staat voor alles dat een collectief bereiken kan en hoe verschillende mensen elkaar aan kunnen vullen om zo een geheel te vormen. Wij zijn al een langere tijd vrienden die regelmatig freestyle’s gooiden op feestjes en dergelijke. Sinds een klein anderhalf jaar heeft onze passie meer vorm gekregen en werd het tijd om meer te doen met de kracht die in ons zat. door samen te werken met creatieve mensen zoals videografen, schilders en kunstenaars zijn wij van plan te bewijzen dat je alles kan bereiken door als collectief te werken.

De Krachten Samen, foto door Maurane Gemmeke

Zijn jullie voorheen ook actief bezig geweest in de hiphopscene? Zou men jullie al ergens van kunnen kennen?

Wij willen met ons aankomend album een debuut maken in de Nederlandse hip-hop scene. Wij freestylen vaak bij lokale jamsessies en op de hoeken van de Bredase stoepen. Maar we hebben nog geen muziek uitgebracht op streamservices, wel hebben Bert en Eggs beiden een videoclip op hun persoonlijke Instagram staan en heeft RootingRecords ook beats op Soundcloud staan. Wij droppen elke vrijdag een freestyle op onze Instagrampagina. Geloof ons maar als we zeggen dat wij er niet uit te werken zijn. In andere woorden, zijn we nog lang niet uitgespeeld met harde shit te droppen voor jullie.

Wat zijn jullie voorbeelden en invloeden uit de scene?

Onze grootste invloed is met name hip-hop uit de jaren ’90. Bij ons ga je niet zomaar trap hats of snares horen! Artiesten zoals Opgezwolle, Fakkelteitgroep, Nas, Wu-Tang, Rakim, B.I.G en 2Pac wel! Daarbuiten halen we ook het beste in elkaar naar boven tijdens werk en buiten werk is dit ons streven als collectief.

Zouden jullie ons willen vertellen hoe een opname in de vorm van een track, EP of album bij jullie tot stand komt?

We hebben de kamer van RootingRecords (onze producer) omgetoverd tot studio. we zitten daar meerdere keren per week te knallen om samen iets moois neer te zetten. Door dit proces zijn we ook op het idee gekomen om gezamenlijk een heel album bij elkaar te tapen, en zo elkaars kracht aan te vullen om de game per storm te nemen.

De Krachten Samen, foto door Mellesiteur Video

In welke categorie/genre hiphop scharen jullie jullie zelf? 

Boom-bap, Nederhop voornamelijk oldskool. In het kort gezegd ‘Harde Shit’.

Wat willen jullie met jullie muziek bereiken? Willen jullie een bepaalde boodschap overbrengen aan de luisteraars?

Onze teksten bevatten velen boodschappen over het leven, vriendschap en familie en dit op een oldschool hip-hop wijze. We staan vooral voor verbintenis tussen individuen om zo een geheel te vormen. De droom is samen succes te behalen in muziek. Stel je hierbij volle zalen voor en nog betere platen uitbrengen plus de lat in de scene te verhogen door te groeien als een geheel.

Zijn er nog bepaalde namen waar jullie mee in de toekomst zouden willen samenwerken?

Jazeker! Bijvoorbeeld Het VerZet, Opgezwolle en ook Osdorp Posse. Daar zouden wij graag mee samenwerken.

De Krachten Samen, foto door Fabe Achterhof

Wat mogen de heads de aankomende tijd verwachten? Zijn er tracks in de maak? Of wellicht een EP of album?

Jullie mogen zeker dingen verwachten. Harde beats, diepe lyrics en punchlines ala Mike Tyson. Nu zijn wij druk in de weer met een album dat in het begin van juli dit jaar dropt! Stay tuned!

Check hieronder de verschenen freestyle sessies van DekrachtenSamen.

De Krachten Samen – Freestyle Friday #1

De Krachten Samen – Freestyle Friday #2

De Krachten Samen – Freestyle Friday #3

De Krachten Samen – Freestyle Friday #4

De Krachten Samen – Freestyle Friday #5

About the author