DE KENNISMAKING: Koppige

De zesde editie van het item β€œDE KENNISMAKING” is een feit. In dit item worden vragen gesteld aan met name opkomende hiphopartiesten om zo een beter beeld te krijgen waar zij vandaan komen, wat zij hebben gebracht aan releases, waarmee zij nog gaan komen en wat bijvoorbeeld hun drive is om releases te brengen. In deze editie komt Koppige uit Dordrecht voorbij.

Vertel ons even in het kort wie Koppige is!

Wendell Berghaven oftewel Koppige. Een koppige Schapenkop uit Dordrecht!!!. Je kan mij het beste omschrijven als iemand die rustig en terughoudend is en in mijn muziek laat ik alles los. Een simpel voorbeeld als een groepje laat zien dat het Rechts is dan ben ik degene die voor links gaat.

Op het moment werk je aan nieuw solomateriaal, maar zou men je al ergens van kunnen kennen?

Voor de mensen die mij echt kennen en volgen, weten dat ik hiervoor samen met Chris Faber Ongedwongen heb opgericht, shout out naar Chris!! Momenteel ben ik druk bezig met mijn aankomende album. Op 14 april verschijnt de eerste single dat afkomstig is van het album. 

Wat zijn jouw voorbeelden en invloeden uit de scene?

Dat zijn toch echt de grondleggers uit de scene. Hun passie/performance, delivery en wordplay kijk ik tegen op, dat haalt het beste uit mij naar boven. 

Je komt uit Dordrecht. Leeft hiphop een beetje in deze stad? Zijn er namen uit Dordrecht die wij nog niet op onze radar hebben, maar die wij wel zouden moeten checken?

Ik vind zelf dat Dordrecht nog niet goed op de kaart is gezet, maar wel de goede richting op gaat. Er worden meer events gehouden voor opkomende artiesten, maar naar mijn mening is het zo dat wij Schapenkoppen nog niet daar zijn. 

Zou je ons willen vertellen hoe een opname in de vorm van een track, EP of album bij jou tot stand komt?

Iedereen werkt op zijn/haar manier. Ik schrijf nooit zonder muziek, ik heb altijd een beat nodig om in mijn element te komen. Ik begin wat te neuriΓ«n en wat onderwerpen en zo wordt een nummer geboren. Heel veel trial and errors die er zijn tot dat er een release in kannen en kruiken staat.

Koppige, foto door Cinthia Mulders

Wat wil je met jouw muziek bereiken? Wil je een bepaalde boodschap overbrengen aan de luisteraars?

De enige boodschap die ik heb is; volg niet de grote kudde die allemaal hetzelfde doen, maar blijf bij jezelf, dat laat zien hoe uniek je kunt zijn. That’s the key! 

Zijn er nog bepaalde namen waar je mee zou willen samenwerken?

Jazeker!!! Het zou mooi zijn om in de toekomst met Roscovitch, Akwasi of Sticks een samenwerking te mogen hebben. Mijn liefde voor hiphop is onder andere door deze personen gaan groeien.

Wat mogen de heads de aankomende tijd van jou verwachten? 

Dat ik eind 2024 kan zeggen, i did it!!!! Ik ben momenteel druk bezig met mijn debuutalbum genaamd “Plan B”. Je kunt een aantal singles verwachten in aanloop naar het album. En the next big thing, dat ik mijn focus ga leggen op shows.  

Check hieronder een aantal eerder uitgebrachte releases van TimmiTjon.

Koppige – Meer CafeΓ―ne (EP)

Koppige – Andere Planeet (Videoclip)

Koppige – Rij Classic (Track)

Koppige – Niemand Nodig (Track)

Koppige – Levensweg (Track)

Koppige – Laat Het Gaan (Track)

Ongedwongen – Spiegelbeeld (Videoclip)

Ongedwongen – Bird (Videoclip)

About the author