DE KENNISMAKING: PEP

De tweede editie van het item β€œDE KENNISMAKING” is een feit. In dit item worden vragen gesteld aan met name opkomende hiphopartiesten om zo een beter beeld te krijgen waar zij vandaan komen, wat zij hebben gebracht aan releases, waarmee zij nog gaan komen en wat bijvoorbeeld hun drive is om releases te brengen. In deze editie komt PEP uit Breda voorbij.

Opeens was PEP daar, uit het niets! Ben je voorheen ook al actief bezig geweest in de hiphopscene? Zou men je al ergens van kunnen kennen?

Ik zou niet weten waarvan ze mij zouden moeten kennen, dus ik denk dat dat wel meevalt. Naast het feit dat ik al van kleins af aan met hiphop bezig ben, ben ik niet echt actief geweest in de scene.
Ik ben voornamelijk actief geweest op de zolderkamer. De laatste jaren begin ik er steeds meer in te rollen en ik moet zeggen: ‘ik zou het niet anders willen’.

Wat zijn jouw voorbeelden en invloeden uit de scene?

Dat is een erg lange lijst, maar ik zal het beknopt houden. Met name namen als Sticks, Fresku, Jiggy DjΓ©, maar ook Zwangere Guy uit BelgiΓ«.

Je komt uit Breda, is de scene naar jouw mening in Brabant underrated vergeleken met de scene in bijvoorbeeld Rotterdam of Amsterdam?

Underrated wil ik niet perse zeggen. People just don’t know yet! De afgelopen jaren is er steeds meer talent opgestaan in Breda, het front wordt steeds groter en iedereen heeft zijn eigen unieke manier van “maken”. Ik zou er niet raar van opkijken als 2023 een jaar wordt waarin Breda weer diepere wortels in de scene krijgt.

Zou je ons mee willen vertellen hoe een opname in de vorm van track, EP of album bij jou tot stand komt?

Dat is geheel afhankelijk van de situatie waarin een plaat gemaakt wordt, maar ik vind het zelf altijd fijn als iets ontstaat terwijl je samen met een producer in de studio aan de slag gaat. Dan schrijf ik vaak terwijl de beat gemaakt wordt een verse en tape ik hem gelijk. Dan hoeven er meestal maar een paar kleine dingen aangepast te worden. Zo’n avond doet me ook altijd goed.

PEP, foto door Die Fotograaf

Je hebt onlangs jouw debuut EP “Eerste Druk” uitgebracht. Zie je deze EP als aftrap van nog gaat komen en is deze volgens jou goed ontvangen door de scene?

Dit is voor mij zeker een aftrap van wat er komen gaat, vandaar ook eerste druk! Ja man! Ik moet zeggen dat ik tot nu toe alleen maar goede reacties heb gehad. Iets waar ik heel blij mee ben natuurlijk. Ik kan niet wachten om weer nieuwe dingen naar buiten te brengen!

Zijn er nog bepaalde namen waar je mee zou willen samenwerken?

Uiteraard! Nederland en BelgiΓ« barst van het talent als het op hiphop aankomt. Ik zou gek zijn als ik daar niet mee samen zou willen werken. Maar als ik dan echt wat namen zou moeten noemen zouden Sticks, Jiggy, Zwangere Guy en sor wel hoog op die lijst staan.Β Deze guys hebben allemaal Γ©cht hun eigen sausje. Fucking hard.

De producties waar je momenteel op hebt gespit zijn vooral boombap gerelateerd. Zou PEP ook zomaar op een newschool anthem kunnen springen?

Wie weet! Boombap heeft wel een speciale plek in mijn hart, ik zal dus ook altijd harde hiphop blijven maken. Maar ik blijf altijd wel hongerig naar nieuwe dingen, de single “PEP” is bijvoorbeeld verre van oldschool!

PEP, foto door Die Fotograaf

Wat mogen de heads de aankomende tijd van jou verwachten? Ben je momenteel bezig met een nieuw project?

Een hoop nieuwe pokoes maken! Dat is het voornaamste voor de komende tijd.Β Er komen sowieso nog wat releases aan dus houd de socials in de gaten, maar voor nu is het echt de focus zetten op nieuwe muziek maken. Dat is uiteindelijk ook het leukste!Β 

Check hieronder de uitgebrachte releases van PEP tot nu toe.

PEP – KRAFTWERK (Videoclip)

PEP – PEP (Track)

PEP – Eerste Druk (EP)

Β 

About the author