Nick Da Lunatic – Desalniettemin: The Lost Tapes

Nick begint op 12 jarige leeftijd in 1989 met samplers en keyboards eigen beats en teksten te maken. ‘Ik hou van de beat, van dat bombastische. En die speciale manier van vlechten met woorden.’ In β€˜95 komt zijn carriΓ¨re in een stroomversnelling: met zijn raps treedt hij op op hiphopfeestjes in heel Nederland. Een platenmaatschappij benadert hem en laat hem een contract voor drie platen ondertekenen. De deal ketst af als de platenmaatschappij eist dat hij zijn teksten en muziek aanpast aan de commercie. Nick brengt na diverse mixtapes in 1997 zijn album “Avontuurlijk Creatief” in eigen beheer uit. De HengeloΓ«r treedt op overal in het land. Maar na een paar jaar was voor mij de lol er vanaf. Toen had hij al die zaaltjes wel gezien.

Een nieuwe levensfase breekt aan: Nick krijgt kinderen en is werkzaam in de tweewieler branche. Vanaf 2004 gaat het lichamelijk bergafwaarts: hij krijgt een ongeluk, een arts constateert een bijzondere spieraanziekte. Later komt daar reuma bij. Na twee tekenbeten wordt ook nog eens de ziekte van Lyme geconstateerd. Werken zit er niet meer in: hij is voor tachtig tot honderd procent afgekeurd. De muziek, die jarenlang alleen op de achtergrond een rol speelt, wordt weer een hoofdzaak. Hij maakt beats voor verschillende rappers uit diverse landen uit onder andere Wales, Duitsland en de Verenigde Staten. Ook is hij actief in de house scene met het trio GaitnTwinniks. Inmiddels heeft dit trio meerdere releases op hun naam staan.

Inmiddels is het 2022, 25 jaar na de release van zijn Album “Avontuurlijk Creatief”. Nick zijn hiphop roots knagen en hij besluit om zijn oude tapes, minidiscs en harde schijven door te spitten. Hieruit volgt een compilatie van tracks door de jaren heen zijn gemaakt, aangevuld met wat nieuwe tracks wat resulteerde in een nieuw album getiteld “Desalniettemin: The Lost Tapes”.

Hiphop met de kenmerkende boombap sound uit de jaren ’90 met medewerking van diverse rappers zoals Damce, MD Noise, Dah Nu Life, Pablo A, Monster van Klokhuis, Bruva Biggz, Akul en Masheek.

About the author