DE KENNISMAKING: SIDECITY

Vandaag trappen we af met het item “DE KENNISMAKING”. In dit item worden vragen gesteld aan met name opkomende hiphopartiesten om zo een beter beeld te krijgen waar zij vandaan komen, wat zij hebben gebracht aan releases, waarmee zij nog gaan komen en wat bijvoorbeeld hun drive is om releases te brengen. In deze editie komt het label/formatie SIDECITY voorbij.

Op het moment is de formatie SIDECITY hard bezig om hard aan de weg te timmeren. Hoe is de formatie ontstaan en waar komen jullie vandaan?

We zijn vier artiesten die altijd al muziek hebben gemaakt, of dat graag wilden. Hoe je het ook bekijkt, muziek speelt een tering grote rol in ons leven. Het grootste deel van ons komt uit de metal scene. Die invloeden zijn ook terug te horen in de duistere boombap beukers en trap klappers. In 2019 zijn we tijdens een zonsverduistering gecombineerd met een meteorietinslag bij elkaar gekomen. Uit die rokende krater waar de meteoriet is geland zijn Khan Quest, $AMMAS, STNNA en LVRCH geboren. SIDECITY (a.k.a de zwerm, de bloedraad) is een broednest van creativiteit. Een hivemind met individuen. Iedereen brengt wat op zijn eigen manier in. Van beats maken tot videoclips en van artwork tot shows regelen. De SIDECITY Bloedraad is anno 2019 in het leven geroepen met één missie: De meest smerige, harde, duistere hiphop te maken die Nederland nodig heeft. We opereren vanuit de Zielabsorberende Bottentoren van Zuid. Hoog in die toren worden de keuzes van de SIDECITY Bloedraad gemaakt. Dood en verderf is Ñltijd het thema.

SIDECITY, foto door Diginaat

Wat zijn jullie voorbeelden en invloeden uit de muziekscene? 

Suicideboys, Dope D.O.D., Napalm Death, Diabolic. Bands als Knocked Loose of Code Orange, rappers zoals Denzel Curry, NF en Token, maar ook meer classics zoals RA the Rugged Man, KRS One en Das EFX.

Jullie hebben gekozen om jullie releases in gelimiteerde fysieke vorm uit te brengen. Hoe zijn jullie op dit idee gekomen om het onder andere op gelimiteerde cassette te gaan uitbrengen?

De kans om dit te doen kwam op ons pad dankzij AppleDizzle. Hij maakt het releasen heel toegankelijk, helemaal voor kleinere artiesten en oplages. Cassette is gewoon heel dope om te hebben en neer te zetten. Ondertussen zijn er drie releases van SIDECITY op cassette. We zijn in de toekomst zeker van plan om met AppleDizzle weer projecten te droppen. Het is heel dope wat hij doet voor de hiphopscene.

SIDECITY, foto door Diginaat

Kunnen jullie ons meenemen in het opnameproces? Hoe komt een track, EP of album bij jullie tot stand?

Dat gaat eigenlijk heel makkelijk altijd. $AMMAS en STNNA zijn de producers van SIDECITY. Wanneer zij een tering smerige beat hebben getikt, is het in een split second geclaimd door iemand. Of dat dan een collab wordt, solo track, op een album/EP komt of als single wordt gedropt, dat wordt bepaald door wat er op dat moment het meest logisch is. Als iemand nog een banger nodig heeft op zijn project, dan gaat dat vaak wel voor. Welke sound de track heeft speelt ook nog een belangrijke rol. Maar de nummer één regel is: het MOET duister zijn. Anders raken we het met geen vinger aan.

Zijn er nog bepaalde namen uit de scene waar jullie graag mee zouden samenwerken?

Lokale hardcore of beatdown bands, en alle andere enge hiphop acts. Dope D.O.D., SKAV en Infected Records. Uiteraard nog véél meer. Sowieso duistere artiesten, anders houdt het Γ©cht op. Misschien staat er zelf al een project met Soms Exo in de steigers. 

Check hieronder de uitgebrachte releases van alle SIDECITY leden tot nu toe.

De foto’s in het artikel zijn geschoten door Diginaat.

About the author